2013. július 5.

Diós-fahéjas cupcake

Jeles eseményt ünnepelt a családunk a héten, Anci és 
Apus immáron 37. éve élnek együtt boldogságban!
Szerencsés ember vagyok, hogy egy ilyen családban 
nőhettem fel!!! Az alkalomra természetesen sütöttem
nekik, méghozzá egy adag illatos, fahéjas, nagyon
szívecskés tündérsütit! Még legalább annyi évet kívánok
nekik együtt, mint ahány szem csokigyöngy van a sütiken:)


Elkészítés:
A szokásos eljárás:
1. A cukrot a vajjal kikeverem kézimixerrel.
2. Mehet hozzá a tojás és a vanília.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor,liszt,
dió és a csipet só.
4.Végül a tej,és jó habosra keverjük.
5. Muffin kapszlikba adagoljuk,és
 200 fokon sütjük a miniket 12 percig.
A krém az én jól bevált 7 perces frostingom, ami így készül:
 2 tojásfehérjét, 120 g porcukrot és egy evőkanál juharszirupot
vagy mézet összekeverünk és gőz fölött mixeljük 7 percig.
Ha kihűlt, adunk hozzá 1 teáskanál fahéjat, és habzsákból 
a sütik tetejére nyomjuk!Tökéletes és gyönyörű:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése