2014. október 24.

A tökéletes kakaós linzer

És a cím nem túlzás!!!Tényleg az!És minden szempontból.
Mármint nekem ezek a fő szempontjaim egy linzernél:
legyen finom, természetesen :), omlós, könnyű, és ami 
eddig sose jött össze: legyen formatartó! Na, ebben a 
receptben minden benne van!!!!I T T találtam, és 
azonnal szemet szúrtak a furcsa összetevői, mint az olaj
 és a keményítő.Aztán áttanulmányoztam a remek 
leírást, és ki is derült a turpisság: az olaj felel az omlós, de
nem száraz állagért, a keményítőtől pedig egyáltalán nem 
terül, nem puffad a keksz!!!VÉGRE!!! A pecsétes kekszek
megmentője ez a recept!Tudom, mert már azzal is 
kipróbáltam ;) De a mezei, lemon curd-del töltött linzer
is pazarul működik vele.


Elkészítés:

1. Ezt a kekszet most robotgéppel dolgoztam össze, mert 
hangsúlyozták,hogy gyorsan kell dolgozni, és nem sokat
tapicskolni a tésztát.
2. Először a vajat, olajat,cukrot, vaníliát, sót dolgoztam össze.
3. Ezután jött a tojás.Ezt is épp hogy csak elkevertettem 
a géppel.
4. Végül minden szárazat( liszt, keményítő, kakaópor).
5. Egy nagyon szép, fényes masszát kaptam, ami tökéletesen
 el is vált az edény falától.
6. Nem kell pihentetni sem, rögtön lehet vele dolgozni.
7. Lisztezett  deszkán 5-6 mm vastagra nyújtottam,
és tetszőleges formára szaggattam.
8. A sütése is rendhagyó volt, magas hőfokon, rövid ideig:
190 fokon 8 perc!!!!

2 megjegyzés: