2015. április 23.

Meggyes tejbegríztorta

A tejbegríz önmagában is jó dolog. De meg kell hogy állapítsam,
tortává sütve még jobb! Ez egy egyszerű, házias süti, ami 
bármilyen gyümölccsel a tetején elkészíthető, én pl. 
szederrel meg málnával is biztosan ki fogom próbálni!
Pici tortaformában sütve ilyen magas torta lesz belőle, de 
tespiben is készülhet, akkor laposabb, és hamarabb megsül.
Viszont érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl, részben
mert a formából is csak akkor lehet szépen kiszedni,
meg az állaga is akkor éri el a legjobb állapotot!
Majd a nyári nagy melegben, jóóóóóól behűtve.....mmmmm!
Nagyon fincsi, nálunk pillanatok alatt elfogyott!

Hozzávalók:

Elkészítés:
1. A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 
1 percig forraljuk,amíg be nem sűrűsödik.Levesszük a 
tűzről és félretesszük hűlni.
2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
( pici vanília is mehet bele)
3. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
4. Először a sárga masszát keverjük a tejbegrízhez, majd óvatosan
beleforgatjuk a tojáshabot is.
5. Kivajazott tortaformába öntjük. ( az enyém 18 cm-es)
6. Elkészítjük a tetejére  meggy kompótót: ehhez a fagyasztott
meggyet egy 1 ek. cukorral és a csipet fahéjjal néhány percig
melegítjük, míg pici levet enged, és a meggy felolvad.
(konzerv meggyből is készülhet, vagy hamarosan frissből :) )
7. A torta tetejére öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben
40 percig sütjük.Hidegen az igazi! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése